Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Solna stad samarbetar med Hemsö

Publicerad: 7 Augusti 2015, 10:46

Hemsö och Solna stad tecknar tomträttsavtal i syfte att uppföra och långsiktigt äga en grundskola och en förskola i området Järvastaden.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterSolna

Grundskolan kommer att ge plats för 500 elever och omfatta årskurs F till 6, dess yta kommer att uppgå till 4 700 kvadratmeter. Förskolan kommer att rymma 200 barn och omfatta 2 500 kvadratmeter.

Byggnationen påbörjas under det första kvartalet 2016, grundskolan beräknas vara färdigställd i augusti 2017 och förskolan i augusti 2019.

Avtalet är förbehållet av kommunstyrelsens godkännande.

Förutom uppförandet, ägandet och förvaltningen av den nya skolan i Järvastaden kommer Hemsö att samverka med staden om valet av friskoleaktör som hyresgäst.

– Det viktiga för oss är att friskoleaktören möter de utgångspunkter som staden anser ska gälla för utbildningsverksamhet i Solna. Vid Skolverkets prövning av en friskola kommer vi enbart tillstyrka en skola som har god kvalitet i verksamheten i kombination en god och stabil ekonomi, säger Marianne Damström Gereben, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemsö och Solna stad

Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.