Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Sodexo skapar gemensam nordisk organisation

Publicerad: 14 September 2010, 22:00

Sodexo skapar gemensam nordisk organisation Sodexo knyter ihop de nationella bolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Fredrik Strand, idag ansvarig för den svenska verksamheten, blir även CEO för de fyra nationella bolagen…


Källa: Pressmeddelande Sodexo

Sodexo skapar gemensam nordisk organisation

Sodexo knyter ihop de nationella bolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Fredrik Strand, idag ansvarig för den svenska verksamheten, blir även CEO för de fyra nationella bolagen.

Den gemensamma organisationen ska hantera en marknad som för Sodexos del omsätter 5,7 miljarder kronor, med 11 000 medarbetare på 2 500 olika platser i Norden.

– Vi ökar vårt fokus på den nordiska marknaden som är i en kraftig utveckling. Med en gemensam nordisk organisation kan vi ännu bättre medverka i upphandlingar som allt oftare sker över nationsgränserna, säger Fredrik Strand.

Den nya organisationen trädde i kraft per den 1 september. Fredrik Strand behåller fortsatt sina nuvarande ansvarsområden som verkställande direktör för Sodexo AB samt Sodexo Scandinavian Holding AB. Verkställande Direktörer i de övriga nordiska länderna är Michael Wulff, Danmark, Lars Finer, Finland och Lars Furu, Norge.

Ola Nilsson, som är finansdirektör i Sverige, blir även finansdirektör för hela regionen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.