Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Snart dags för utlysning

Publicerad: 30 januari 2014, 15:40

Strax före jul kom beskedet att rektor Peter Gudmundson beslutat att inrätta en professur i fastighetsförvaltning vid skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Nästa steg är nu utlysning av tjänsten, vilket kommer att ske inom kort. 15 företag har tecknat sig för att stödja KTHs initiativ.


Ämnen i artikeln:

KTH

I anställningsprofilen betonas att personen ska ha en bred vetenskaplig bakgrund inom fastighetsområdet och ha förmåga att dels binda samman mer grundläggande forskning med tillämpade studier, dels samverka med branschföretag och organisationer vid sidan av samarbetet i den akademiska världen.

Inrättandet av professuren förutsätter en delad finansiering mellan KTH och branschen. Ett ”Letter of intent” skickades ut i november till de företag som visat aktivt intresse för att stödja professuren.

– Vi har fått mycket positiv respons på det brev vi skickade till fastighetsbranschen för drygt ett år sedan om en branschgemensam satsning på en professur i fastighetsförvaltning. Ett femtontal företag i fastighetsbranschen, som representerar den privata, kommunägda och statliga sektorn, förvaltningsentreprenörer och övriga organisationer inom branschen ställer upp, säger Christina Gustafsson.

Man har kontakt med flera företag i branschen och har ett mål om 20 stödjande företag. Planen är att kunna utannonsera professuren under våren 2014 och att tillsättning kan ske under senare delen av 2014.

De 15 företag som redan tecknat sig för att stödja KTHs initiativ är:
Akademiska Hus
Fastighetsnytt
Fastigo
FFU Fastighetsarbetsgivarnas Förening för Utveckling
Hufvudstaden
Lennart Ericsson Fastigheter AB
Linköpings Stadshus AB
MKB Fastighets AB
Niam
Riksbyggen
Stena Fastigheter
Stockholms Stadshus AB
Wallenstam
Vasakronan
Örebrobostäder

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

KTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.