Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Snabbt hyresavtal

Publicerad: 17 november 2011, 23:00

Snabbt hyresavtal
Landets första hyresavtal för 2012? Halmstads Fastighets AB har kommit överens med hyresgästföreningen och höjer hyrorna med i genomsnitt 1,78 procent. Hyreshöjningen varierar mellan 0,5 och 5,0 procent beroende på geografiskt läge…


Källa: Pressmeddelande HFAB, Hyresgästföreningen

Snabbt hyresavtal

Landets första hyresavtal för 2012?  Halmstads Fastighets AB har kommit överens med hyresgästföreningen och höjer hyrorna med i genomsnitt 1,78 procent. Hyreshöjningen varierar mellan 0,5 och 5,0 procent beroende på geografiskt läge.

Överenskommelsen med Hyresgästföreningen är ettårig och gäller från den 1 januari.

-Det är en nivå som vi kan acceptera och som innebär att bolagets genomsnittliga hyror ökar med 2,5 procent per år under perioden 2009-2012, säger vd Terje Johansson.

– Uppgörelsen ligger på en rimlig nivå som gör att de flesta av våra medlemmar kommer att ha mer kvar i plånboken när hyran är betald, säger Hyresgästföreningens förhandlare Peter Olsén.

Hyreshöjningen varierar mellan 0,5 och 5,0 procent beroende på geografiskt läge. Mest höjs hyrorna i centrala Halmstad. För student- och servicelägenheter sker en höjning med 1,0 procent. HFABs senaste nyproduktion på kvarteret Järneken Nissastrand får ingen hyresökning.

– Tillsammans med hyresgästföreningen har vi lyckats åstadkomma en differentiering, ett arbete som kommer att fortsätta i kommande hyresförhandlingar. Det är också bra att kunna presentera de nya hyrorna i tid, inte minst när det råder ekonomisk oro, så att våra hyresgäster känner till förutsättningarna för kommande år, säger Terje Johansson.

HFAB och hyresgästföreningen kommer även framöver att försöka bli klara i god tid före årsskiftet med nya hyror, därför har man kommit överens om att starta förhandlingarna om 2013 års hyror i september 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News