Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

SLP om storköpet i Nässjö: ”Ett bra paket”

Publicerad: 8 oktober 2019, 12:17

Peter Strand är styrelseordförande i SLP och nöjd med köpet av tre fastigheter i Nässjö.

SLP har köpt en lager- och logistikportfölj i Nässjö med en uthyrningsbar yta om drygt 70 000 kvadratmeter. ”Det var ett bra pris för båda parter”, säger Peter Strand till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

DB SchenkerWilfast FörvaltningNRP Fastigheter

SLP har köpt en lager- och logistikportfölj i Nässjö med en uthyrningsbar yta om drygt 70 000 kvadratmeter. ”Det var ett bra pris för båda parter”, säger Peter Strand till Fastighetsnytt.

Det är norska NRP och Wilfast som sålt till SLP för en hemlig summa.

– Vi har kommit överens med säljaren om att inte gå ut med köpeskillingen, säger Peter Strand, styrelseordförande i SLP till Fastighetsnytt.

De största hyresgästerna i portföljen är Hultafors, Schenker, Scherwin och Pantos.

Fastigheterna i Nässjö ligger enligt Peter Strand i ett mycket bra geografiskt läge.

– Vi får genom förvärvet initiala stabila kassaflöden och en bra förvaltningsvolym i Nässjö. På motsvarande sätt som för flera av SLP:s tidigare förvärv ser vi även att vår gedigna branschkompetens ger oss potential till nybyggnation och vidareutveckling av fastigheterna, säger Peter Strand.

Malmöbolaget SLP har sedan tidigare köpt fem lager- och logistikfastigheter i Malmö, Vellinge och Ljungby. I och med köpet i Nässjö ökar antalet till åtta fastigheter.

– Det kom ut ett litet paket där vi tyckte att fastigheterna, hyresgästerna och läget var intressant, säger Peter Strand.

Fick ni ett bra pris?

– Det var ett bra pris för både säljare och köpare.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.