Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Skirner letar nya jaktmarker – utanför innerstaden

Publicerad: 26 juni 2019, 11:28

Johan Nordström är vd för Skirner

Foto: Saltx

Skirner planerar att öka sitt fastighetsinnehav de kommande åren och siktet kommer inte längre vara inställt på innerstaden. Ägarfamiljen Nordström vill istället köpa fastigheter i andra delar av Stockholms län, säger bolagets vd Johan Nordström till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

SkirnerSwecoBesqab

Skirner planerar att öka sitt fastighetsinnehav de kommande åren men siktet kommer inte längre vara inställt på innerstaden. Ägarfamiljen Nordström vill istället köpa fastigheter i andra delar av Stockholms län. Det säger bolagets vd Johan Nordström till Fastighetsnytt.

– Vi tittar lite utanför centrala stockholm, alltså inte CBD och malmarna. Vi kan tänka oss kommunikativa starka lägen i norrort eller västerort med spårbunden trafik, eller en knutpunkt med goda väg- och trafikförbindelser, säger Johan Nordström.

Skirner, som är storägare i Sweco och Besqab, har en modest fastighetsverksamhet som i nuläget är inriktat på högkvalitativa fastigheter i centrala Stockholm. Även fastighetsbolagen Humlegården och Sparbössan, som grundats av familjen Nordström, har också varit inriktade på huvudstaden.

Skirner avser att köpa kommersiella lokaler, exempelvis kontor, men kommer hålla sig borta från rena bostadsfastigheter och handelscenter. Den slutgiltiga strategin kommer dock utmejslas först när fastighetsrörelsens inkommande vd Håkan Engstam fattat posto, vilket sker i mitten av september. Klart är dock att bolaget kommer ha en mindre konservativ strategi än tidigare.

– Framförallt ska vi våga köpa fastigheter som vi någon gång kan tänka oss att sälja, det vill säga att vi ska kunna handla med fastigheter. Jobba på ett modernare sätt och inte bara samla på hög, säger Nordström.

Sentimentala skäl ligger bakom
Nordström är dock noga med att påpeka att det inte är fråga om någon jättesatsning från Skirners sida utan köpen kan komma att ske successivt över en tioårsperiod.

– Vi kommer skynda långsamt som man kan göra när man driver för egen bok och räkning, säger han.

Han vill inte uppge hur mycket bolaget har tänkt att investera.

Bakgrunden till den ändrade strategin är inte några djuplodade makroanalyser som visar att tidpunkten är den rätta för att öka i fastigheter. Det är snarare sentimentala skäl som driver familjen, som köpte sin första fastighet i Stockholm för 60 år sedan.

– Vi har inte i någon större utsträckning ägt fastigheter på snart tre år och då känner vi oss lite nakna och det känns lite fattigt när man ägt fastigheter i så många år, säger Nordström.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SkirnerSwecoBesqab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.