Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Skellefteå Kraft investerar i Northvolt

Publicerad: 23 Maj 2018, 12:28

Skellefteå kraft inleder ett samarbete med Northvolt vilket innebär en partnerinvestering om tio miljoner euro. Investeringen är villkorad av att kommunfullmäktige i Skellefteå godkänner partnerskapet.


Ämnen i artikeln:

NorthvoltFastighetsmarknaden i norra SverigeSkellefteå kraftSkellefteå

– Northvolts ambition är att möjliggöra övergången till ett fossilfritt samhälle. Batterier är nyckeln till omställningen och Skellefteå Kraft kommer att vara en viktig strategisk partner i arbetet med att utveckla lösningar för energilager. Vår målsättning är att utveckla världens grönaste batteri med hjälp av den förnybara energi vi får från Skellefteå Kraft. Dessutom kommer vi att återvinna energin som skapas i fabriken och därmed skapa ett grönt ekosystem kring produktionen, säger Peter Carlsson, grundare och vd, Northvolt, i ett pressmeddelande.

Skellefteåkraft uppger också att samarbetet innebär möjligheter till flera olika strategiska projekt, även med andra bolag som Northvolt samarbetar med.
– ABB är sedan tidigare en industriell partner till Northvolt och vi kommer nu tillsammans att driva ett antal projekt i syfte att utveckla energimarknaden, bland annat utveckling av energilager för vindkraft, säger Hans Kreisel, koncernchef för Skellefteå Kraft.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.