Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Skattefria ränteintäkter för bostadsrättsföreningar

Publicerad: 10 Januari 2011, 23:00

Skattefria ränteintäkter för bostadsrättsföreningar Enligt Fastighetsägarna Stockholm innebär en ny dom från Högsta Förvaltningsdomstolen (tidigare Regeringsrätten) den 29 december 2010 att bostadsrättsföreningars ränteintäkter ska vara skattefria…


Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna Stockholm

Skattefria ränteintäkter för bostadsrättsföreningar

Enligt Fastighetsägarna Stockholm innebär en ny dom från Högsta Förvaltningsdomstolen (tidigare Regeringsrätten) den 29 december 2010 att bostadsrättsföreningars ränteintäkter ska vara skattefria.

Enligt Fastighetsägarna Stockholm har man sedan den lagändring som infördes 2007 ifrågasatt att bostadsrättsföreningars ränteintäkter som är hänförliga till fastigheten ska beskattas särskilt och att detsamma borde gälla även vid den tidigare schablonbeskattningen av dessa föreningar.

I ett förhandsbesked från 2009 kom Skatterättsnämnden dock fram till att ränteintäkter på exempelvis en bostadsrättsförenings sparkonto, ska tas upp som inkomst av näringsverksamhet och därmed beskattas. Men Högsta Förvaltningsdomstolen gör nu en annan tolkning av den nya lagen.

– Det är en stor framgång för Fastighetsägarna Stockholm och våra 2 600 bostadsrättsföreningsmedlemmar att Högsta förvaltningsdomstolen nu ändrar Skatterättsnämndens förhandsbesked. Det här kommer i princip att påverka alla äkta bostadsrättsföreningars ekonomi på ett positivt sätt. En majoritet behöver i framtiden inte betala denna skatt och kan också begära omprövning av sina taxeringar från och med taxeringsåret 2006 och få tillbaka inbetald skatt, säger Katarina Hultqvist, skattejurist på Fastighetsägarna Stockholm.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.