Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Skanska startar grönt kontorsprojekt i Göteborg

Publicerad: 9 Januari 2011, 23:00

Skanska startar grönt kontorsprojekt i Göteborg Skanska startar den andra etappen av projektet Tennet på Gullbergsstrand i Göteborg. Skanskas investering uppgår till cirka 300 miljoner kronor och inkluderas i det första kvartalet…


Källa: Pressmeddelande Skanska, 2011-01-04

Skanska startar grönt kontorsprojekt i Göteborg

Skanska startar den andra etappen av projektet Tennet på Gullbergsstrand i Göteborg. Skanskas investering uppgår till cirka 300 miljoner kronor och inkluderas i det första kvartalet.

Projektet omfattar nybyggnation av 12 500 kvadratmeter kontor som väntas stå klar i slutet av 2012. Tillsammans med den befintliga kontorsbyggnaden omfattar huset totalt cirka 17 000 kvadratmeter uthyrbar yta. Därtill kommer bland annat 90 parkeringsplatser under mark.

Kontorsfastigheten får en stark miljöprofil och byggs samman med den första etappen som färdigställdes 2001. Den nya etappen av Tennet kommer att miljöcertifieras på den högsta nivån, LEED Platinum, i det internationella miljösystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Projektet kommer också att uppfylla kraven för EU GreenBuilding-märkning.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.