Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Skanska rankas högt

Publicerad: 19 Oktober 2010, 22:00

Skanska rankas högt när det gäller rapportering av koldioxidutsläpp I årets upplaga av rankingen från Carbon Disclosure Project, CDP, kommer Skanska på nionde plats på en nordisk topplista och är enda byggföretag bland de 20 bäst placerade företagen. Rankingen gäller rapportering av direkta och indirekta koldioxidutsläpp…


Källa: Skanska

Skanska rankas högt när det gäller rapportering av koldioxidutsläpp

I årets upplaga av rankingen från Carbon Disclosure Project, CDP, kommer Skanska på nionde plats på en nordisk topplista och är enda byggföretag bland de 20 bäst placerade företagen. Rankingen gäller rapportering av direkta och indirekta koldioxidutsläpp.

– Jag är mycket nöjd. Det här är den viktigaste rapporten i världen på området och vi har lagt ned otroligt mycket jobb på det här eftersom vi ser att det här är en viktig del i företagets framtid. För Skanska är att mäta och minska utsläppen ett sätt att bli mer effektiva eftersom utsläpp är kopplat till energianvändning, säger Noel Morrin som är direktör för Hållbarhet och Grönt byggande i Skanska-koncernen.

CDP är världens största register över företagens utsläpp av växthusgaser. Bakom registret står 534 institutionella investerare i världen som tillsammans har ett förvaltat kapital på över 430 000 miljarder kronor.

Undersökningen som genomförs varje år omfattar drygt 3 000 företag som svarar på frågor om hur de hanterar sina utsläpp. CDP-rapporten har genomförts globalt sedan 2000 och i Norden sedan 2007. Det nordiska indexet baseras på frågor till 200 av de största börsnoterade nordiska företagen.

Koldioxidutsläppen delas i rapporten in i direkta utsläpp som ägs och kontrolleras av företaget, indirekta utsläpp som t ex inköpt el samt andra indirekta utsläpp som kommer från källor som företaget inte kan kontrollera.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.