Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Skanska och Västfastigheter samarbetar i Göteborg

Publicerad: 10 juli 2018, 07:01

Skanska har tecknat samarbetsavtal med Västfastigheter avseende uppförandet av Högsbo specialistsjukus. Avtalet omfattar i första hand att arbeta fram systemhandlingar med option på fas för projektering och genomförande.


Ämnen i artikeln:

Högsbo SpecialistsjukhusSkanskaVästfastigheter

Sjukhuset planeras omfatta runt 24000 kvadratmeter, fördelade på fem våningar. Byggstart är beräknad till hösten 2019 och vara färdigställd under 2023.

– Vi är glada över att Västfastigheter gett oss förtroende att samverka i det här projektet. Tillsammans ska vi utveckla det till ett sjukhus som möter morgondagens vårdbehov, säger Olof Peterson, distriktschef på Skanska Sverige.

– Högsbo specialistsjukhus är ett viktigt projekt för Västra götalandsregionen och det är mycket roligt att nu få starta samarbetet med Skanska och tillsammans jobba vidare med det nya sjukhuset, säger Lina Fogelberg, projektledare på Västfastigheter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.