Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Skanska förvärvar byggföretag i Finland

Publicerad: 10 Oktober 2011, 22:00

Skanska förvärvar byggföretag i Finland Skanska har tecknat ett kontrakt om att förvärva 100 procent av aktierna i byggbolaget Soraset Yhtiöt Oy. Bolaget har 270 anställda och intäkterna uppgick i fjol till cirka 100 miljoner euro…


Källa: Pressmeddelande Skanska

Skanska förvärvar byggföretag i Finland

Skanska har tecknat ett kontrakt om att förvärva 100 procent av aktierna i byggbolaget Soraset Yhtiöt Oy. Bolaget har 270 anställda och intäkterna uppgick i fjol till cirka 100 miljoner euro.

Soraset är ett företag som framför allt arbetar med anläggningsbyggande och infrastrukturprojekt. Soraset har sitt huvudkontor i Kangasala, Tammerfors, men bolaget är verksamt över hela Finland.

– Soraset har ett mycket gott rykte i Finland och kommer att komplettera Skanskas anläggningsverksamhet på ett utmärkt sätt, geografiskt som verksamhetsmässigt. Förvärvet kommer också att göra oss starkare och mer konkurrenskraftiga på stora infrastrukturprojekt, säger Juha Hetemäki, Business Unit President för Skanska Finland.

Förvärvet förutsätter godkännande från det finska Konkurrensverket.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.