Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Skanska bygger bussdepå i Uppsala

Publicerad: 17 Oktober 2010, 22:00

Skanska bygger bussdepå i Uppsala Skanska har fått uppdraget att bygga en bussdepå för regiontrafiken i Upplands län. Kontraktssumman uppgår till 350 miljoner kronor. Kund är Upplands Lokaltrafik, UL, som samägs av landstinget och länets kommuner…


Källa: Pressmeddelande Skanska

Skanska bygger bussdepå i Uppsala

Skanska har fått uppdraget att bygga en bussdepå för regiontrafiken i Upplands län. Kontraktssumman uppgår till 350 miljoner kronor. Kund är Upplands Lokaltrafik, UL, som samägs av landstinget och länets kommuner.

Projektet omfattar totalt cirka 7 500 kvadratmeter husbyggnad, kontor och verkstäder, cirka 2 500 kvadratmeter anläggningskonstruktioner och cirka 50 000 kvadratmeter markytor som beläggs med betong och asfalt. Skanska och UL svarar för utformning och genomförande i samverkan.

Den nya anläggningen uppförs i Fyrislund öster om centrala Uppsala. UL:s bussdepå ska vara operatörsneutral. Avsikten är också att skapa förutsättningar för mer miljöriktiga bränslen. Tankanläggningen utrustas för gasbränsle i både flytande och gasform. Bussdepån blir också först i Europa med nerkyld flytande biogas, Liquid Bio Gas (LBG).

Byggarbetet inleds i det fjärde kvartalet och ska slutföras våren 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.