Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Sju av tio valde kort

Publicerad: 7 Juni 2013, 10:48

Andelen nya bolån med den kortaste bindningstiden steg med ytterligare en procentenhet till 70 procent.


Ämnen i artikeln:

SBAB

Andelen nya bolån med den kortaste bindningstiden steg med ytterligare en procentenhet till 70 procent.

Även de allra längsta bindningstiderna på 5-10 år ökade något till sex procent. Det visar SBABs månadsstatistik över nyutlåningen till privatpersoner.

Andelen nya bolån med den kortaste bindningstiden på tre månader var 70 procent i maj. Det är en procentenhet högre än i april, och sex procentenheter högre än i maj för ett år sedan. Andelen bolån med medellånga bindningstider på 1-4 år minskade med två procentenheter till 24 procent, och andelen lån med lång bindningstid på fem år eller mer ökade med en procentenhet till sex procent.

Den genomsnittliga tremånadersräntan på nya bolån sjönk med fem räntepunkter till 2,97 procent i maj. Jämfört med för ett år sedan var tremånadersräntan därmed en hel procentenhet lägre.

Skillnaden mellan boräntor med lång och kort bindningstid är fortsatt lägre än genomsnittet under 2000-talet. Mellan tremånaders- och tvåårsräntan har det i snitt skiljt 0,41 procent, och mellan tremånaders- och femårsräntan har det skiljt 1,14 procent. Just nu är skillnaden -0,03 procent respektive 0,37 procent.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SBAB

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.