Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

#sistaspikenikistan för byggbranschen

Publicerad: 27 november 2017, 12:39

Under #sistaspikenikistan samlas 4 627 kvinnor i bygg- och arkitektbranschen i ett upprop mot sexuella trakasserier på jobbet.


Ämnen i artikeln:

Metoo

Det var snickaren Emmelie Renlund som tillsammans med arkitekten Cajsa Winge startade uppropet i syfte att uppmärksamma de strukturella problemen i branschen, som enligt dem finns inom hela sektorn och inte bara ute på byggarbetsplatserna skriver Aftonbladet.

I uppropet skriver man: ”Detta är ett upprop ur ilska, frustration och sorg med vittnesmål om sexuella trakasserier, övergrepp och andra mer subtila former av sexism som pågått i branschen under alldeles för många år. Vi är trötta på att inte bli tagna på allvar, vi är trötta på att bli tystade. Det är dags att sätta #sistaspikenikistan”.

Utöver de många underskrifterna innehåller uppropet över 200 vittnesmål om hur man utsatts för olika former av sexism, svårigheter att avancera och arbetsgivare som inte tar sitt ansvar – men också om direkta sexuella övergrepp och våldtäkter.

De som skrivit under uppropet vill bryta tystnadskulturen och skapa trygga arbetsplatser där förövarna ska kunna anmälas och straffas.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Metoo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.