Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

SISAB tecknar avtal med Skanska

Publicerad: 12 juli 2017, 07:11

Rödabergsskolan angränsar till framväxande Hagastaden.

Foto: SISAB.

Skolfastigheter i Stockholm har tecknat avtal med Skanska om ny- och ombyggnation av Rödabergsskolan i Stockholm. Projektet ska ge skolan 400 nya platser.


Ämnen i artikeln:

SISABSkanskaStockholm

Uppdraget innebär i en första fas att tillsammans utarbeta systemhandlingar, att förbereda kommande byggentreprenad och upprätta riktpris för byggentreprenaden. Den nuvarande skolbyggnaden, som byggdes 1953, ritades av Paul Hedquist och är kulturhistoriskt värdefull.

– När en stad växer i den takt som Stockholm växer är det viktigt att vi både kan slå vakt om det som är kulturhistoriskt värdefullt samtidigt som vi skapar nya utbildningsmiljöer. Mötet mellan det nya och det gamla tillför värde, säger Claes Magnusson, SISAB:s vd.

Storleken på ombyggnationen är cirka 6 500 kvadratmeter och nybyggnationen omfattar 10 000 kvadratmeter. Utöver nya skolbyggnader kommer även en fullstor idrottshall att byggas. Inflyttning är beräknad till höstterminen 2021.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SISABSkanskaStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.