Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Sisab allt hetare för utländska entreprenörer

Publicerad: 17 oktober 2019, 12:11

Den europeiska marknadsdag som Sisab ordnade i Stockholm blev lyckad för bolaget. “Vi förväntar oss en ökning av anbud från utländska huvudentreprenörer de kommande åren”, säger Sisabs marknadskoordinator Konrad Szczesny.


Ämnen i artikeln:

Invest StockholmSISAB

När Sisab och de övriga kommunala bostadsbolagen i Stockholm bjöd in ett trettiotal europeiska företag inom byggsektorn var intresset högt.

Ett trettiotal europeiska företag inom byggsektorn samlades i Stockholm på onsdagen för att närma sig den svenska marknaden.

Initiativtagare var SISAB, Stockholms stads kommunala bolag för skolfastigheter och stadens övriga kommunala bostadsbolag tillsammans med Invest Stockholm.

Bakgrunden till mötet är att SISAB behöver investera 29 miljarder kronor i utbildningsmiljöer kommande år och att fler entreprenörer behövs på området.

Internationella gäster

Konrad Szczesny, marknadskoordinator på SISAB, uppger för Fastighetsnytt att den nationella spridningen bland gästerna var god.

– De företagsrepresentanter som närvarade var från Estland, Lettland, Polen, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Irland, Spanien, Serbien och Turkiet.

Kommer detta att leda till något konkret när det gäller nya samarbeten och partners tror du?

– Det är svårt att säga men vi har noterat att intresset för våra projekt från utländska byggföretag har växt och vi förväntar oss därför en ökning av anbud från utländska huvudentreprenörer de kommande åren, säger Konrad Szczesny i ett mejl till Fastighetsnytt.

Detta var andra gången som SISAB bjuder in marknaden till dialog och första gången det skedde på engelska. En marknadsdag på svenska kommer att arrangeras i SISAB:s egen regi i april nästa år.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Invest StockholmSISAB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.