Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Sex aktörer bygger i Södra Landvetter

Publicerad: 25 mars 2019, 07:03

Illustration: Arkitekterna Krook och Tjäder.

Sex byggherrar har valt ut för att tillsammans med Härryda kommun och projektbolaget utveckla den nya stadsdelen Landvetter Södra. På sikt ska stadsdelen rymma 25 000 invånare.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i Västsverige

Stadsdelen ligger mellan Göteborg och Borås, nära Landvetter flygplats.

Landvetter Södra Utveckling har beslutat att Riksbyggen, Serneke (tillsammans med Semrén & Månsson arkitekter), Skanska (tillsammans med BoKlok), Veidekke Bostad, Wallenstam och GBJ Bygg tillsammans med Härryda kommun ska utveckla stadsdelen.

Sedan tidigare är stadsdelen utsedd som ett av nio “intressanta” stadsutvecklingsprojekt i Sverige av regeringen.

– Vi är oerhört stolta och trygga med att nu ha beslutat om kärntruppen som ska göra nationellt och internationellt avtryck i framtidens stadsutveckling genom att skapa Landvetter Södra. Utöver de nu valda byggherrarna kommer flera av de andra aktörerna som visat intresse att involveras på olika sätt framöver, säger Per Vorberg (M), styrelseordförande i Landvetter Södra Utveckling.

Nästa steg är ett bilda ett konsortium dör att tillsammans lägga strategi och plan för arbetet med den första etappen.

Först ut är 15 hektar, med blandad bebyggelse men främst bostäder, som ska byggas i nära anslutning till Landvetter samhälle och flygplatsen.

Detaljplanearbetet blir exploatörsdrivet och väntas påbörjas under kvartal tre och fyra 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.