Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag05.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Serneke bygger nytt stadshus

Publicerad: 17 januari 2018, 14:02

Bild: Serneke

Serneke och Skara Kommun går in i ett samarbetsavtal rörande ombyggnation av Djärknehuset, i Skara. Byggnaden, som idag är en kulturminnesmärkt och anrik skolbyggnad från 1872, kommer bli stadens nya stadshus.


Ämnen i artikeln:

SkaraFastighetsmarknaden i VästsverigeSerneke

Serneke och Skara Kommun går in i ett samarbetsavtal rörande ombyggnation av Djärknehuset, i Skara. Byggnaden, som idag är en kulturminnesmärkt och anrik skolbyggnad från 1872, kommer bli stadens nya stadshus. Dessutom ska 110 kommunanställda att rymmas i fastigheten.

– Vi bevarar viktiga arkitektoniska och historiska detaljer och miljöer i huset samtidigt som vi moderniserar det vi måste för att få ett väl fungerande stadshus för såväl invånare, politiker och tjänstemän. Det känns också fantastiskt bra att kunna öppna skolans gamla lokaler för allmänheten så att fler kan njuta av miljön, säger Malin Tell, projektledare och kommunutvecklare på Skara Kommun.

Byggstarten är planerat till våren 2018, med inflyttning under hösten 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.