Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Serneke bygger i Backa

Publicerad: 12 december 2019, 07:32

Bild: Serneke

Serneke har fått i uppdrag att uppföra 60 nya lägenheter i Backa på Hisingen, i Göteborg. Beställare är Egnahemsbolaget.


Ämnen i artikeln:

EgnahemsbolagetFastighetsmarknaden i VästsverigeSerneke

Serneke har fått i uppdrag att uppföra 60 nya lägenheter i Backa på Hisingen, i Göteborg. Beställare är Egnahemsbolaget i Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lägenheterna blir bostadsrätter och ska byggas i två huskroppar, ett lamellhus och ett loftgångshus. Utöver bostadshusen tillkommer även byggnation av orangeri, miljöhus och cykelförråd.

Projektering påbörjas under våren 2020, med planerad produktionsstart under tredje kvartalet 2021. Bostäderna förväntas vara färdigställds till sommaren 2023.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Egnahemsbolaget få bygga ett välbehövligt tillskott till stadens bostadsutbud. Det är en spännande utveckling på gång i stadsdelen, säger Johan Sjöberg, arbetschef på Serneke Bygg, i en kommentar.

Ordersumman uppgår till cirka 90 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.