Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ser positivt på övervakning

Publicerad: 11 juni 2015, 09:56

Illustration: CC0 Public Domain.

Bostadsbolaget i Göteborg har utrett kameraövervakning i Norra Biskopsgården. Detta efter oroligheter i området för ett par år sedan, då man diskuterade olika trygghetsfrämjande åtgärder.


Ämnen i artikeln:

Bostadsbolaget GöteborgGöteborg

Bostadsbolaget i Göteborg har utrett kameraövervakning i Norra Biskopsgården. Detta efter oroligheter i området för ett par år sedan, då man diskuterade olika trygghetsfrämjande åtgärder. Bland annat ville invånarna ha just kamerabevakning.

– Att våra hyresgäster trivs och känner sig trygga är jätteviktigt för oss. Vi måste vara lyhörda och lyssna på de boende. Det är tillsammans med dem som vi skapar bra bostadsområden, säger Bostadsbolagets vd Kicki Björklund.

Hösten 2010 installerades kamerorna, med tillstånd från Länsstyrelsen. De övervakar garage, parkeringsytor samt fasader runt miljöhusen, i syfte att förhindra brott.

Nu har arbetet utvärderat och rapporten visar att 82,9 procent av de svarande hyresgästerna tycker att kameraövervakningen är bra.

Bostadsbolaget är dock generellt restriktiv mot kameror och arbetar framförallt förebyggande. Det kan exempelvis handla om bra belysning, undanröjda skymmande buskage, trygghetsvandringar och samarbeten med aktörer inom föreningslivet, näringslivet och den offentliga sektorn.

– Vi tar vårt uppdrag och trygghetsarbete på största allvar. Därför känns det bra att vi har utvärderat satsningen. Rapporten är ett bra underlag när vi i höst ska arbeta vidare med trygghetsfrågorna på bred front, säger Kicki Björklund.

Det är Svenska Ledargruppen AB som utvärderat kameraövervakningen på uppdrag av Bostadsbolaget.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Bostadsbolaget

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.