Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Seniorbostäder på gång i Segeltorp

Publicerad: 20 Januari 2011, 23:00

Seniorbostäder på gång i Segeltorp Det planeras för 80 nya bostäder på en gammal idrottsplats i Segeltorp, Huddinge kommun. Många av de tillkommande bostäderna kommer att bli seniorbostäder. Byggherre för bostäderna är JM/Seniorgården…


Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

Seniorbostäder på gång i Segeltorp

Det planeras för 80 nya bostäder på en gammal idrottsplats i Segeltorp, Huddinge kommun. Många av de tillkommande bostäderna kommer att bli seniorbostäder. Byggherre för bostäderna är JM/Seniorgården.

I Segeltorp bor idag cirka 1 500 pensionärer. Fram till år 2019 beräknas antalet öka till cirka 2 000.

– Det ska vara möjligt att bo kvar i Segeltorp även när man känner att det är dags att sälja villan och flytta till ett mer anpassat boende, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Den planerade bebyggelsen ska förutom seniorbostäder i flerfamiljshus bestå av gruppbyggda småhus samt en ny förskola/skola med fem avdelningar. Sammanlagt planeras för cirka 80 nya bostäder. Byggherre för bostäderna är JM/Seniorgården. Vid samhällsbyggnadsnämndens sammanträde den 20 januari fattades beslut om att skicka förslaget till program för detaljplan på samråd.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.