Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Scandic och Pandox Investerar 1,6 miljarder

Publicerad: 18 Augusti 2011, 22:00

Scandic och Pandox investerar 1,6 miljarder Scandic har i nära samarbete med hotellfastighetsbolaget Pandox beslutat att investera cirka 1,6 miljarder kronor i uppgradering och utveckling av 40 befintliga hotell…


Källa: Pressmeddelande Pandox

Scandic och Pandox investerar 1,6 miljarder

Scandic har i nära samarbete med hotellfastighetsbolaget Pandox beslutat att investera cirka 1,6 miljarder kronor i uppgradering och utveckling av 40 befintliga hotell.

Projektet genomförs under kommande treårsperiod. Drygt hälften av hotellen som berörs är väghotell medan övriga hotell har centrala citylägen.

De hotell med citylägen som omfattas av satsningen är bland andra Malmen i Stockholm, Continental och Strand i Helsingfors samt KNA-hotellet i Oslo. Flertalet av Scandics väghotell omfattas, till exempel i Kungens Kurva i Stockholm, Backadal i Göteborg, Jönköping, Uppsala, Sundsvall, Luleå, Östersund och Södertälje.

De nya hotellkoncepten präglas av flexibilitet och icke-traditionella lösningar som väger in för ändrade familjekonstellationer, resemönster och trender. Hela vägen från parkering, reception, lobby, restaurang till hotellrum.

"Satsningen är värdeskapande och strategiskt viktig både för Scandic samt för Pandox som gör investeringen genom sitt intressebolag Norgani. Vi fortsätter att utveckla vår portfölj och gör nu en specifik satsning på de hotell som nyligen förvärvats och som är i behov av investeringar" skriver Anders Nissen, vd för Pandox, i pressmeddelandet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.