Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

SBB utvecklar Uppsalas nya arena

Publicerad: 30 januari 2018, 09:11

Från Uppsala. Bild: Järntorget.

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar projektet för Uppsala Eventcenter av Uppsala Kommun. Affären medför att SBB, i samarbete med kommunen, ska fortsätta driva projektet med den nya arenan. Dessutom tecknades ett 25 årigt hyresavtal av arenan.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterUppsala

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar projektet för Uppsala Eventcenter av Uppsala Kommun. Affären medför att SBB, i samarbete med kommunen, ska fortsätta driva projektet med den nya arenan. Dessutom tecknades ett 25-årigt hyresavtal av arenan.

– Samhällsbyggnadsbolaget och Uppsala kommun inleder ett långsiktigt samarbete med syfte att förverkliga en viktig mötesplats för idrotten, forskningen och kulturen. En mötesplats som kommer att bidra till ett starkare föreningsliv, människors hälsa och integration. Särskilt viktigt är detta för barn och ungdomar och deras möjligheter till en aktiv fritid, säger Ilija Batljan, VD för Samhällsbyggnadsbolaget.

Det slutgiltiga investeringsförslaget kommer fastställas senast juni 2018.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.