Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Savills European Retail Markets

Publicerad: 23 September 2010, 22:00

Svag uppgång för handelsfastigheter i Sverige Enligt rapporten Savills European Retail Markets har hyrorna stabiliserats på flertalet marknader och man söker återigen efter investeringar i handelsfastigheter. Den finansiella krisen slog hårt mot många marknader runt om i Europa men situationen i Sverige har varit stabilare med endast två månader av negativ tillväxt inom detaljhandeln …


Källa: Pressmeddelande Savills

Svag uppgång för handelsfastigheter i Sverige

Enligt rapporten Savills European Retail Markets har hyrorna stabiliserats på flertalet marknader och man söker återigen efter investeringar i handelsfastigheter. Den finansiella krisen slog hårt mot många marknader runt om i Europa men situationen i Sverige har varit stabilare med endast två månader av negativ tillväxt inom detaljhandeln …

Den finansiella krisen slog hårt mot många marknader runt om i Europa, vilket ledde till negativ tillväxt inom detaljhandeln och mycket låga konfidensindikatorer för hushållen. Situationen i Sverige har skilt sig markant från resten av Europa, med endast två månader med negativ tillväxt inom detaljhandeln under krisen och hushållens konfidensindikator är i dagsläget mycket stark. Det låga ränteläget är en stark orsak till detta, men samtidigt med de starka handelssiffrorna så bör det noteras att sparandet samtidigt ligger på en historiskt sett hög nivå.

Såväl inhemska som internationella investerare har visat ett allt större intresse för detaljhandelsfastigheter och för ett relativt brett spektrum av fastigheter – allt från cityhandel till köpcentrum till volymhandelsfastigheter. Fokus ligger fortfarande på moderna fastigheter med stabila hyresgäster.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.