Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Satsning i Piteå

Publicerad: 19 november 2012, 06:41

Privatägda Skoogskoncernen investerar 300 miljoner kronor i utvecklingen av en ny stadsdel kring gallerian Småstaden, mitt i centrala Piteå.


Ämnen i artikeln:

PiteåFastighetsmarknaden i norra Sverige

Projekt Träkronan omfattar hela kvarteret Stora Örnen och inkluderar gallerian Småstaden, Skoogs City Hotell och omkringliggande lägenheter och kontor. BSK Arkitekter och RUDA Solutions i samarbete med Skoogs och Piteå Kommun har utvecklat och ritat den nya stadsdelen. Boende, handel, hotell och mötesplatser integreras i stadskärnan.

Nu investerar vi för framtiden och gläds åt att tillsammans med Piteå Kommun utveckla staden till en ännu mer attraktiv plats att mötas, bo och leva på, säger Christina Skoog, vd, Skoogs Fastigheter AB.

Målet är att Piteå ska växa. Ett konkurrenskraftigt och trivsamt centrum är en förutsättning för en bra framtid i vår stad, inte enbart för våra kommuninvånare och besökare, utan även för personer som vill etablera nya företag här eller människor som vill flytta hit, säger utvecklingschef Helene Röckner, Piteå Kommun.

Fakta: Projekt Träkronan

Investeringsnivå: Cirka 300 miljoner kronor
Antal butiker: Cirka 30
Lägenheter:  Cirka 68
Hotellrum:  
Cirka 55 rum
Kvadratmeter yta: 12 400 m2
Byggstart:
Våren 2013 Etapp 1, Höst/vinter 2013 Etapp 2
Öppning: Hösten 2014

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skoogskoncernen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.