Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Satsar 3,5 miljarder på arena för Life Science

Publicerad: 12 oktober 2017, 09:46

Jacob Torell, VD Next Step, Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter och Jan-Olof Jacke, Sverige VD AstraZeneca. Fotograf Fredrik Persson.

Next Step och Vectura Fastigheter bygger ny arena för Life Science och Innovation i samverkan med AstraZeneca i Mölndal.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeVectura FastigheterMölndal

Next Step och Vectura Fastigheter bygger ny arena för Life Science och Innovation i samverkan med AstraZeneca i Mölndal.

Next Step och Vectura Fastigheter, ett helägt dotterbolag till Patricia Industries, står bakom en satsning på ett nytt Life Science-kluster. Det är fastigheten Tingshuset 13 i Mölndal som förvärvats från AstraZeneca som byggs ut till en internationell forskningsarena. Planen är att skapa och utveckla 100 000 kvadratmeter för kommersiella ytor och innovativa arbetsplatser. Investeringen uppskattas till cirka 3,5 miljarder kronor.

Byggstart planeras under 2019 och klustret kommer i en första fas att utvecklas under en tio-årsperiod. Första inflyttning är planerad till 2021 och till år 2030 beräknas området ha fått ett tillskott på närmare 7 000 arbetsplatser.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.