Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Sänkt kostnader med 18 miljoner

Publicerad: 20 oktober 2016, 10:03

Sedan 2012 har Landstinget Västernorrland minskat andelen vakanta lokaler i landstingets fastigheter från 11 till 6,5 procent.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra Sverige

2012 stod 11 procent av landstingets lokalytor tomma. Sedan dess har vakansläget sjunkit till 6,5 procent, vilket är en minskning på ungefär 22 000 kvadratmeter. Det innebär att landstingets årliga kostnader för tomma ytor har sjunkit med nästan 18 miljoner kronor.

För att nå målet med färre vakanta lokaler har landstinget bland annat arbetat för att sälja fastigheter som inte nyttjas tillräckligt mycket. Samtidigt har interna och externa hyresgäster tagit nya ytor i anspråk, vilket bidrar till den positiva utvecklingen.

– Det är en lyckad kombination av försäljningar av icke strategiska fastigheter och en ökad uthyrning av övriga ytor. I förra veckan lyckades vi till exempel att få klart med en ny extern hyresgäst omfattande nästan 700 kvadratmeter på närvården i Härnösand, säger Hans Axelsson, fastighetschef.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.