Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Samverkan om att bygga Culture Casbah

Publicerad: 14 januari 2015, 10:25

Fyra fastighetsbolag kommer tillsammans att satsa 500 000 kronor för att utreda förutsättningarna för att förverkliga stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterHeimstadenMalmöMKBRosengårdVictoria Park Fastigheter

Strax före jul kom Fastighets AB Balder, Heimstaden AB, Victoria Park AB och MKB Fastighets AB överens om att försöka förverkliga stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah.

Förhoppningen är att ett Culture Casbah ska knyta samman staden och minska de mentala avstånden mellan Rosengård och andra bostadsområden i Malmö.

Projektet kan komma att ändras till omfång och innehåll. För närvarande beräknas Culture Casbah att tillföra cirka 200 nya bostäder och ett större utbud av affärer och andra kommersiella lokaler för de boende i Rosengård och för övriga Malmöbor. Förhoppningen är att MKB ska kunna flytta in sitt huvudkontor i Culture Casbahs torn så snart det står klart.

Culture Casbah
Tanken är att såväl Tornet som övriga byggnader ska utformas med en blandning av bostäder och lokaler. Den danska arkitektfirman Lundgaard & Tranberg är skaparna bakom projektet som 2013 vann priset ”Best Futura Project” vid MIPIM mässan i Cannes. Projektet prisades för sin utgångspunkt i hållbarhet, mänsklig skala och variation. Det var andra gången som priset tilldelades ett svenskt projekt, endast Turning Torso har fått det tidigare.
Källa: MKB

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.