Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Samlar beståndet i Landskrona

Publicerad: 16 mars 2017, 11:39

Landskrona stadshus är ett av de hus som idag förvaltas av teknik- och serviceförvaltningen, som istället går till Landskronahem.

Foto: Wikimedia.

Kommunstyrelsen i Landskrona har beslutat att samla förvaltningen av stadens fastighetsbestånd i allmännyttiga Landskronahem.


Ämnen i artikeln:

LandskronaFastighetsmarknaden i SydsverigeLandskronahem

I dagsläget ägs kommunens fastighetsbestånd av fyra olika enheter; AB Landskronahem, teknik- och serviceförvaltningen, mark- och exploateringsenheten samt fritids- och kulturförvaltningen.

I ett försök att effektivisera förvaltningen av fastigheterna ska lokalfrågorna istället samordnas genom förvaltning av Landskronahem.

– Landskronahems kärnverksamhet är fastighetsförvaltning och de är därför den naturliga parten att förvalta stadens bestånd. Genom detta beslut tar staden ett helhetsgrepp om fastighetsförvaltningen. Det kommer att leda till att vi utnyttjar våra resurser på ett bättre sätt, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

I inriktningsbeslutet föreslås att Landskronahem tar över den personal som Landskrona stads fastighetsavdelning i dag förfogar över för att förvalta fastigheter.

Kommunstyrelsen har nu gett förvaltningen i uppdrag att utreda konsekvenserna av ett överförande av fastighetsförvaltningen. Ett förslag till beslut ska läggas fram senast den 1 maj 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.