Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Samarbete kring finansiell stabilitet

Publicerad: 16 augusti 2010, 22:00

Samarbete kring finansiell stabilitet
Nordiska och baltiska finansdepartement, centralbanker och tillsynsmyndigheter undertecknar överenskommelse kring finansiell stabilitet Överenskommelsen, som är juridiskt icke-bindande, är tänkt att stärka samarbetet mellan de nordisk-baltiska myndigheterna genom att etablera rutiner för samverkan och informationsutbyte….


Källa: Pressmeddelande Finansdepartementet

Samarbete kring finansiell stabilitet

Nordiska och baltiska finansdepartement, centralbanker och tillsynsmyndigheter undertecknar överenskommelse kring finansiell stabilitet Överenskommelsen, som är juridiskt icke-bindande, är tänkt att stärka samarbetet mellan de nordisk-baltiska myndigheterna genom att etablera rutiner för samverkan och informationsutbyte.

En överenskommelse mellan finansiella myndigheter i Danmark, Estland, Finland, Island, Lettland Litauen, Norge och Sverige gällande utökat samarbete kring gränsöverskridande finansiell stabilitet, krishantering och resolution, undertecknades den 15 juni 2010. Samarbetet stärker möjligheterna att hantera gränsöverskridande finansiell oro i den finansiellt integrerade nordisk-baltiska regionen. Genom överenskommelsen bildas den första gränsöverskridande stabilitetsgruppen i det europeiska samarbetet.

– Finanskrisen visade att det finns stora brister i den gränsöverskridande tillsynen av finansiella institut. Genom att inrätta en gemensam nordisk-baltisk stabilitetsgrupp bygger vi nu ett tätare samarbete i vår del av världen som jag hoppas blir ett föredöme även för andra, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell.

För att implementera punkterna i överenskommelsen har en nordisk-baltisk Cross-Boarder Stability Group (NBSG) bildats. Det danska finansdepartementet är först ut med att leda arbetet i stabilitetsgruppen och ordförandeskapet kommer sedan att rotera mellan de nordisk-baltiska länderna.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.