Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Säger upp Anneli Snobl

Publicerad: 6 februari 2015, 11:51

Styrelsen för AB Framtiden har vid dagens styrelsemöte sagt upp nuvarande vd Anneli Snobl med verkan från 16 mars. Vid samma möte har styrelsen utsett Mariette Hilmersson till tf vd för AB Framtiden.


Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltning

Mariette Hilmersson tillträder vid bolagsstämman den 16 mars 2015. Hon kommer närmast ifrån rollen som chef för strategiska projekt inom AB Framtiden och är jurist. Styrelsen agerar utifrån att bolaget nu går in i en ny utvecklingsfas som ställer andra krav på ledarskapet än dagens.

– Vi ser att bolaget behöver en ny vd för att klara de utmaningar som bolaget står inför och för att vi ska klara de strukturförändringar som krävs för att säkerställa kommunfullmäktiges krav på nybyggnadstakten. Anneli Snobl har under sina år som vd skapat en stabil ekonomi i bolaget samt fått goda medarbetarindex och hyresgästindex, vilket är en förutsättning för att det fortsatta arbetet ska lyckas, säger Lars Johansson styrelseordförande i AB Framtiden, i ett pressmeddelande.

Framtidenkoncernen skriver i pressmeddelandet att nuvarande vd Anneli Snobl lämnar uppdraget vid bolagsstämman den 16 mars. Därefter står hon till förfogande för bolaget under sin resterande tid av uppsägningstiden. Hennes avtal innebär ett avgångsvederlag på 18 månader, ej pensionsgrundande. Vederlaget ska samordnas och avräknas mot annan inkomst.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Framtidenkoncernen

Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltning

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News