Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Sagax fjärde största ägare i NP3

Publicerad: 7 oktober 2016, 11:58

Andreas Nelvig är vd på NP3.

Foto: Mike Straneus.

NP3 Fastigheter har förvärvat tre stycken fastigheter från AB Sagax för 163,5 miljoner kronor. NP3 finansierar förvärvet genom en riktad nyemission.


Ämnen i artikeln:

SagaxBorlängeFastighetsmarknaden i norra SverigeGävleNP3 Fastigheter

NP3 finansierar förvärvet genom en riktad nyemission där Bolaget emitterar 3 341 622 aktier vilka tillfaller Sagax som betalning för fastigheterna. Detta gör Sagax till fjärde största ägaren i NP3 med en ägarandel om 6,15 procent.

Fastigheterna, två i Borlänge och en i Gävle, omfattar 21 960 kvadratmeter uthyrbar yta och är fullt uthyrda och obelånade.

Syftet med beslutet om en riktad nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att få in en ny kapitalstark aktieägare som inte konkurrerar på den geografiska marknaden men som har god erfarenhet och kompetens inom likartade fastighetsslag.

Den riktade nyemissionen beslutades av styrelsen den 7 oktober 2016 med stöd av bemyndigande från årsstämman den 2 maj 2016. Emissionen förväntas slutföras under oktober 2016.

– För NP3 är denna affär ett kvitto på att vi jobbat långsiktigt och rätt. Att Sagax nu blir en av NP3s största ägare kommer ge positiva effekter för NP3s befintliga ägare och för vår utveckling, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.