Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

S:t Görans blir studentbostäder

Publicerad: 30 november 2011, 23:00


S:t Görans blir studentbostäder
SISAB har sålt S:t Görans gymnasium till systerbolaget Svenska Bostäder. Ägarbytet träder i kraft imorgon den 1 december…


Källa: Pressmeddelande SISAB

S:t Görans blir studentbostäder

SISAB har sålt S:t Görans gymnasium till systerbolaget Svenska Bostäder. Ägarbytet träder i kraft imorgon den 1 december.

Den kulturklassade byggnaden på Kungsholmen få nytt liv med studentbostäder, enligt Svenska Bostäders planer.

S:t Görans gymnasium invigdes 1960 och har under åren varit utbildningslokaler för bland annat yrkesgymnasium. 2008 flyttade gymnasieverksamheten ut ur skolan och sedan dess har byggnaden periodvis använts som evakueringslokaler vid renoveringar på andra skolor, och även hyrts ut till filminspelningar.

Innan försäljningen till Svenska Bostäder blev aktuell har SISAB utrett möjligheterna att hyra ut skolan till utbildningsverksamhet. På grund av att byggnaden är tio våningar hög är den inte yteffektiv för skolverksamhet.

De förskolor som i dag finns i fastigheten kommer att bli kvar efter ägarbytet, och kommer eventuellt att kompletteras med fler avdelningar.

S:t Görans gymnasium är ritat av arkitekterna Charles-Edouard Geisendorf och Léonie Geisendorf.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News