Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Rikshems köp av mark överklagas

Publicerad: 4 December 2011, 23:00

Rikshems köp av mark överklagas Kommunfullmäktigemedlemmen Terry Carlbom (fp) har överklagat kommunens beslut om markförsäljning till Rikshem i Knivsta kommun…


Rikshems köp av mark överklagas

Kommunfullmäktigemedlemmen Terry Carlbom (fp) har överklagat kommunens beslut om markförsäljning till Rikshem i Knivsta kommun.

Snabbt expanderande Knivsta kommun mellan Uppsala och Märsta beslutade nyligen att sälja två nya äldreboenden och mark för 225 miljoner kronor till fastighetsbolaget Rikshem på det så kallade Sågen-området i Knivsta samhälle.

Nu har dock den folkpartistiske kommunfullmäktigemedlemmen Terry Carlbom överklagat kommunens beslut om markförsäljning, vilket kan leda till att Rikshems planer på nya bostadsområden försenas.

– Ändamålet får inte helga medlen. Alla måste känna sig trygga med att besluten är rättssäkra. Kommunalrådet Göran Nilsson (m) gillar att agera som en företagsledare, men det får han inte göra med skattebetalarnas pengar, säger Terry Carlbom i en kommentar till Upsala Nya Tidning.

– Vi måste veta att alla affärer blir de bästa möjliga för skattebetalarna. I den här affären ställdes kommunfullmäktige inför fullbordat faktum, att antingen säga ja eller nej till en affär med Rikshem, hävdar Terry Carlbom, som enligt Upsala Nya Tidning också tror att Knivsta kommun kunde ha fått mer pengar för marken på Sågen-området om försäljningen först hade hanterats genom ett anbudsförfarande.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.