Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Rikshem köper för 1,2 miljarder

Publicerad: 14 november 2011, 23:00

Rikshem köper för 1,2 miljarder
Rikshem AB förvärvar av Akelius 16 samhällsfastigheter centralt belägna i orterna Uppsala, Västerås, Norrköping, Sundsvall, Trelleborg och Umeå med ett totalt fastighetsvärde på 1,2 miljarder…


Källa: Pressmeddelande Rikshem

Rikshem köper för 1,2 miljarder

Rikshem AB förvärvar av Akelius 16 samhällsfastigheter centralt belägna i orterna Uppsala, Västerås, Norrköping, Sundsvall, Trelleborg och Umeå med ett totalt fastighetsvärde på 1,2 miljarder.

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till ca 67 000 kvadratmeter. Nästan hälften av arean avser de nio fastigheterna i Västerås.

Det totala antalet lägenheter uppgår till cirka 940 och utgörs till övervägande del av äldreboenden (vård- och omsorgsboenden) 56 procent och serviceboenden (trygghetsboenden där lägenheterna är uthyrda till privatpersoner och den gemensamma arean är uthyrd till kommunen, 39 procent). Gruppboenden avser 4 procent av de totala hyresintäkterna. Fastigheterna är fullt uthyrda till kommunerna på respektive ort.

Leimdörfer har varit säljarens rådgivare.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News