Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

RICS lanserar registreringssystem för värderare

Publicerad: 11 september 2011, 22:00

RICS lanserar registreringssystem för värderare
RICS presenterade sitt nya registreringssystem för värderare den 12 september 2011. syftet är att öka förtroendet för RICS värderingar…


Källa: Pressmeddelande RICS

RICS lanserar registreringssystem för värderare

RICS presenterade sitt nya registreringssystem för värderare den 12 september 2011. syftet är att öka förtroendet för RICS värderingar.

Registreringssystemets syfte är att öka förtroendet för RICS värderingar genom att möjliggöra granskning och kvalitetssäkring av värderingar gjorda enligt RICS värderingsstandarder (även kända som Red Book).

Genom att anmäla sig till det nya registreringssystemet så kan värderare använda titeln ”RICS Registered Valuer”. Systemet lanserades under oktober 2010 i Storbritannien och kommer att lanseras i Asien senare i år.

Initiativet kommer att granska de RICS medlemmar som frivilligt anmäler sig till värderingssystemet.

-Händelserna de senaste åren har tydligt visat värdet av att sunda, självständiga och konsekventa råd levereras efter en globalt accepterad standard. Det är precis vad en Chartered Surveyor gör och det nya registreringssystemet för värderare förstärker den effektiva självreglering som RICS tillämpar, säger Luciano Capaldo. styrelseordförande RICS Europa.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.