Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Rekordmånga nya platser

Publicerad: 16 Januari 2011, 23:00

Arbetsmarknadsläget: Rekordmånga nya platser Enligt Arbetsförmedlingen blir uppgången på arbetsmarknaden allt tydligare. Det blir fler lediga platser och färre varsel. Under december månad anmäldes 46 000 lediga platser till Arbetsförmedlingen. Det är den högsta decembersiffran på flera decennier…


Källa: Pressmeddelande Arbetsförmedlingen

Arbetsmarknadsläget:

Rekordmånga nya platser

Enligt Arbetsförmedlingen blir uppgången på arbetsmarknaden allt tydligare. Det blir fler lediga platser och färre varsel. Under december månad anmäldes 46 000 lediga platser till Arbetsförmedlingen. Det är den högsta decembersiffran på flera decennier.

– Efterfrågan på arbetskraft ökar och fler får jobb. Det är just nu särskilt stor efterfrågan på arbetskraft inom industrin där antalet nya lediga platser fördubblats jämfört med i december för ett år sedan. Är man arbetslös är det viktigt att tänka på att försöka bredda sitt sökområde och se på andra yrken som kan vara möjliga utifrån kunskap och kompetens. Trots ljusningen på arbetsmarknaden är arbetslösheten på en hög nivå. Arbetsförmedlare jobbar hårt med att hjälpa arbetssökande att hitta jobb, praktikplats eller nystartsjobb, säger Lena Liljebäck, Arbetsförmedlingens biträdande generaldirektör.

Fler får jobb

Under december fick 38 000 personer någon form av arbete. Det är 8 000 fler än under samma månad förra året. Antalet personer som har nystartsjobb är nu 40 000, en ökning med 18 000 jämfört med december 2009. Antalet nya lediga platser som anmäldes till Arbetsförmedlingen var 46 000. Det är 18 000 fler än för ett år sedan.

Färre nyinskrivna arbetslösa

Antalet nyinskrivna arbetslösa är lägre än för ett år sedan. I december var det 29 000 personer. Sammanlagt var 407 000 personer arbetslösa eller deltagare i program med aktivitetsstöd. Det motsvarar 8,5 procent av arbetskraften. 216 000 personer var anmälda arbetslösa, 4,5 procent av arbetskraften. I program med aktivitetsstöd deltog 191 000 personer, 4,0 procent av arbetskraften.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.