Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Regelrätt upphandling av Nya Karolinska Solna

Publicerad: 14 november 2010, 23:00

Regelrätt upphandling av Nya Karolinska Solna
Landstingsrevisionen har granskat om upphandlingen av Nya Karolinska Solna har följt reglerna i Lagen om offentlig upphandling, LOU, och hur landstingets möjligheter till styrning och kontroll har tillgodosetts…


Källa: Pressmeddelande Stockholms Läns Landsting

Regelrätt upphandling av Nya Karolinska Solna

Landstingsrevisionen har granskat om upphandlingen av Nya Karolinska Solna har följt reglerna i Lagen om offentlig upphandling, LOU, och hur landstingets möjligheter till styrning och kontroll har tillgodosetts.

Upphandlingen har genomförts regelrätt och med bred förankring och avtalet bedöms tillgodose landstingets önskemål om insyn, uppföljning och möjlighet till kontroll, skriver revisorerna i sin rapport, Offentlig Privat Samverkan, Nya Karolinska Solna.

Revisorerna skriver vidare att den långa avtalsperioden på 30 år i sig kan innebära en risk för att tvistigheter uppstår kring tolkning av avtal med mera. Eftersom upphandlingen endast är baserad på ett anbud är det svårt att värdera ekonomi och affärsmässighet, konstaterar revisorerna i rapporten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.