Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Räknar med att investera 1,5 miljarder över tre år

Publicerad: 14 mars 2016, 14:35

Från Malmö.

Länsförsäkringar Skåne har långt gångna planer om att starta ett fastighetsbolag som består av försäkringsbolaget befintliga fastighetsbestånd samt nya hyresbostäder. Lansering beräknas ske till hösten och man räknar med att investera 1,5 miljarder över tre år.


Ämnen i artikeln:

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Skåne har långt gångna planer om att starta ett fastighetsbolag som består av försäkringsbolaget befintliga fastighetsbestånd samt nya hyresbostäder. De initiala investeringarna som bolaget kommer att göra blir primärt i Malmö och Helsingborg där man kommer att förvärva nyproducerade eller nyare fastigheter.

Det framgår av en platsannons på bolagets hemsida där man söker efter en person att leda arbetet. Enligt annonsen blir uppdraget att skapa en fastighetskoncern med 500-700 hyresbostäder.

– Vi räknar med att investera mellan 1-1,5 miljarder kronor över de kommande tre åren, säger Ingemar Helgesson, som är chef för marknad och kommunikation på Länsförsäkringar Skåne, till Fastighetsnytt.

Han berättar vidare att verksamheten planeras vara igång till hösten.

– Vi ser detta som en lånsiktig satsning. Genom att bygga upp ett fastighetsbestånd, med företrädesvis bostäder i vårt verksamhetsområde, ökar vi differentieringen i våra tillgångar och därmed förbättras förutsättningar för stabil avkastning, säger Ingemar Helgesson.

Länsförsäkringar är en stor spelare på den svenska fastighetsmarknaden och som Fastighetsnytt nyligen kartlade så är man i synnerhet en maktfaktor via sitt indirekta fastighetsinnehav genom Länsförsäkringar Fonder. Även genom fastighetsbolaget Humlegården har man stora direkta innehav. Huruvida stort innehavet genom smärre bolag, av den typ Länsförsäkringar Skåne nu jobbar med att etablera, är förefaller dock oklart. Fastighetsnytt kontaktade Länsförsäkringar-gruppens pressavdelning för att försöka få information om hur många olika fastighetsbolag medlemmarna i Länsförsäkringar-gruppen äger men den informationen finns enligt ett e-postsvar från Lena Bivner, pressansvarig på Länsförsäkringars kommunikationsavdelning, inte att tillgå.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Länsförsäkringar

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.