Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Projektengagemang vinstvarnar – vd säger upp sig

Publicerad: 17 september 2019, 06:36

Vd:n Per Hedebäck har sagt upp sig och kommer att lämna Projektengagemang.

Foto: Projektengagemang

Teknikkonsulten Projektengagemang vinstvarnar och bolagets vd har sagt upp sig.


Ämnen i artikeln:

Per HedebäckProjektengagemang

Teknikkonsulten Projektengagemang varnar för att resultatet i tredje kvartalet blir 20 miljoner lägre än i fjol. Samtidigt meddelar bolaget att vd Per Hedebäck har sagt upp sig.

Den 8 november presenterar Projektengagemang sin delårsrapport för tredje kvartalet, men redan nu flaggar bolaget för ett svagare resultat än samma år – cirka 20 miljoner kronor lägre. Enligt ett pressmeddelande beror detta på en låg debiteringsgrad i augusti och början på september. Förväntat var att helåret 2019 skulle hamna på samma nivå eller högre än föregående år.

– Resultatutvecklingen för Projektengagemang har under augusti och första hälften av september varit påverkad av lägre debiteringsgrad jämfört med föregående år inom flera av våra divisioner. Detta innebär att vi redan nu kan konstatera att vi inte kommer att nå den planerade resultatnivån för det tredje kvartalet och därmed inte heller helåret 2019, säger styrelseordförande Per-Arne Gustavsson i en kommentar.

Bolaget meddelar samtidigt att vd:n Per Hedebäck har sagt upp sig och kommer att lämna Projektengagemang för ett annat uppdrag. Styrelseordförande Per-Arne Gustavsson har gått in som tillförordnad vd och rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare.

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.