Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Prisnedgång på bostadsmarknaden

Publicerad: 13 December 2011, 23:00

Prisnedgång på bostadsmarknaden Priset på bostadsrätter i Riket har fallit med 2 procent de senaste 12 månaderna. Under den senaste månaden har priset på bostadsrätter gått ner med 4 procent…


Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik.se

Prisnedgång på bostadsmarknaden

Priset på bostadsrätter i Riket har fallit med 2 procent de senaste 12 månaderna. Under den senaste månaden har priset på bostadsrätter gått ner med 4 procent.

– Vi kan nu konstatera en avmattning och prisnedgång på bostadsmarknaden både på en, tre och tolv månader. Ekonomisk oro i omvärlden tillsammans med ett historiskt stort utbud på den svenska bostadsmarknaden har lett fram till detta. Det är relativt stora regionala skillnader och Stockholms innerstad sticker ut med en liten uppgång i november, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Även om centrala Stockholm sticker ut med en uppgång på 1 procent den senaste månaden så är statistiken för helåret negativ med en nedgång på 2 procent. Centrala Malmö uppvisar den största nedgången med 8 procent sett över de senaste 12 månaderna.

– Nu går bostadsmarknaden in i en lugnare fas över Jul och Nyårshelgen. Hur marknaden och priserna utvecklas efter det är mycket svårt att sia om. Faktorer som talar för en återhämtning är tal om räntesänkning och att utbudet minskat relativt mycket på många orter de senaste veckorna, t ex i Stockholm. Å andra sidan har vi en fortsatt turbulent världsekonomi som kan få stora konsekvenser även i Sverige, säger Lars-Erik Nykvist.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.