Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Positiv syn internationellt

Publicerad: 6 December 2012, 07:59

Den mest efterfrågade regionen för ökade investeringar inom fastigheter under det kommande året kommer att vara USA, följd av Asien och västra Europa, i synnerhet London, Paris och flera av de större städerna i Tyskland, enligt resultatet av Global Investor Sentiment Survey.


Ämnen i artikeln:

Colliers

Undersökningen har genomförts internationellt och nyligen publicerats av Colliers International. Uppgiftslämnarna i enkäten inkluderade större institutionella och privata investerare, vilka har tillfrågats om sin syn på såväl global som regional nivå under de tolv kommande månaderna och framåt.

De viktigaste punkterna inkluderar:

- Fortsatt återhämtning: Investeringsvolymerna förväntas öka sakta och stadigt på de västerländska marknaderna under 2013, och det kommer att bli svårare att hitta investeringsmöjligheter för kärninnehav eftersom investerarna riktar in sig på ett litet antal premiumlägen.
- Säkra marknader Investerare är ständigt på jakt efter fastigheter på samma “säkra” marknader, såsom London, Paris, Frankfurt, Hamburg, München och New York. London och New York är de enda två marknader som har identifierats som nyckelinvesteringsmarknader för investerare från andra regioner. Investerare kommer att fortsätta att rikta in sig på dessa marknader även under 2013, samtidigt som de håller ett vakande öga på effekterna av det amerikanska valresultatet och de fortsatta problemen i euroområdet.
- Lokalt kontra utomlands: Även om flera investerare föredrar att investera på sina lokala marknader, så finns de (cirka 25 %) som tar sina fastighetsbolag utomlands. Investerare som söker sig utomlands med sitt kapital, tenderar att föredra Västeuropa. Dessutom är det mer sannolikt att asiatiska investerare utforskar investeringsmöjligheter i fastigheter på närmare håll, såsom Australien och Nya Zeeland.
-  Skuldproblem: Större delen av marknaderna i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) kommer under 2013 att fortsätta kämpa med att säkra tillgången till lån och specialiserade räntefonder med högre avkastning förväntas möta en ökad handel. Investerare på de asiatiska marknaderna visade sig vara mest benägna att utöka belåningen, medan investerare i Latinamerika tenderar att undvika en större belåning än de redan har.

– Under 2013 kommer vi att se att fler nya långivare, och mezzaninfinansiering delvis kommer att ersätta tomrummet som har lämnats av retirerande traditionella banker. Mer generellt sett, kommer 2013 att vara ett år av fortsatt återhämtning, med investeringsvolymer som visar en blygsam tillväxt då investerare accepterar den nya normen och marknaden ljusnar, säger Tony Horrell CEO vid Colliers International Storbritannien och Irland, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Colliers

Ämnen i artikeln:

Colliers

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.