Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Positiv framtidstro bland handlarna

Publicerad: 14 november 2010, 23:00

Positiv framtidstro bland handlarna
Handlarnas framtidstro är fortsatt positiv, det visar Handelsbarometern för oktober. Många handlare tror på en försäljningsökning…


Källa: Pressmeddelande Svensk Handel

Positiv framtidstro bland handlarna

Handlarnas framtidstro är fortsatt positiv, det visar Handelsbarometern för oktober. Många handlare tror på en försäljningsökning.

Andelen handlare som förväntar sig att försäljningen i den egna butiken ökar under nästkommande kvartal sjunker visserligen jämfört med föregående månad. Men de handlare som tror på en försäljningsökning i detaljhandeln som helhet är fortsatt hög.

– Det är intressant att konstatera att drygt 60 procent upplever att den tuffaste konkurrensen kommer från befintliga aktörer i samma bransch.  Ungefär 30 procent av handlarna uppger att de vill öka sin konkurrenskraft genom att erbjuda bättre service, säger Hans Löwlund, utvecklingschef på Svensk Handel.

Kaxighetsindikatorn, som mäter handlarnas tilltro till utvecklingen i den egna butiken jämfört med i detaljhandeln som helhet, sjunker jämfört med föregående månad och landar på 6. Kaxighetsindikatorn kan ses som ett mått på hur stor andel av handlarna som tror att de kommer att kunna öka sin marknadsandel under den kommande tremånadersperioden.

I Handelsbarometern för oktober ställdes frågan om vad handlarna anser är mest negativt för försäljningen i den egna butiken.

– Närmare hälften svarade att en höjd reporänta, med ökade räntekostnader för hushållen som följd, är den faktorn som påverkar försäljningen mest negativt, säger Hans Löwlund, utvecklingschef på Svensk Handel.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.