Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Portföljpremierna tillbaka

Publicerad: 3 september 2015, 13:10

Portföljpremierna, det vill säga att investerare är redo att betala mer för att köpa större sjok av fastigheter än det skulle kosta att köpa varje fastighet för sig, är tillbaka på den svenska transaktionsmarknaden. Det konstaterar Peter Wiman, analyschef på Savills, som på torsdagsförmiddagen pratade på MSCI:s värderingsdag.


Ämnen i artikeln:

MSCIPeter WimanSavills

Peter Wiman identifierar portföljpremiernas återkomst som ett orosmoment på marknaden. Det är volymerna man är ute efter och förklaringen ligger i att efterfrågan efter fastigheter är för närvarande för stor samtidigt som en brist råder på utbudssidan. Senast man såg portföljpremier var enligt honom innan Lehman-kraschen hösten 2008.

Ytterligare ett orosmoment är enligt Savills analyschef att nya aktörer dyker upp på den svenska fastighetsmarknaden i det närmaste dagligen. Många vill köpa fastigheter och aktörernas seriositet är olika hög.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

MSCIPeter WimanSavills

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.