Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Populärt att göra bostadsaffärer

Publicerad: 20 Oktober 2010, 22:00

Populärt att göra bostadsaffärer Enligt en sammanställning som rådgivningsföretaget Leimdörfer har gjort har bostadsaffärer som andel av den totala transaktionsvolymen ökat efter finanskrisen, precis som efter IT-krisen. Hittills i år utgör bostadsaffärer cirka 35 procent av den totala transaktionsvolymen. Det ska jämföras med en andel på 19 procent i genomsnitt under perioden 2005 till 2009…


Källa: Leimdörfer

Populärt att göra bostadsaffärer

Enligt en sammanställning som rådgivningsföretaget Leimdörfer har gjort har bostadsaffärer som andel av den totala transaktionsvolymen ökat efter finanskrisen, precis som efter IT-krisen. Hittills i år utgör bostadsaffärer cirka 35 procent av den totala transaktionsvolymen. Det ska jämföras med en andel på 19 procent i genomsnitt under perioden 2005 till 2009.

– Bostadstransaktioner har blivit en viktig del av Leimdörfers verksamhet; bara under 2010 har vi genomfört över 15 bostadstransaktioner till ett värde om 9 miljarder kronor, motsvarande en marknadsandel om 45 procent. Intresset att köpa bostäder är stort såväl från bostadsrättsföreningar som från investerare. De senare lockas av en intressant riskjusterad avkastning, säger Sven Dahlin som är vd på Leimdörfer.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.