Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Wihlborgs SVT

Publicerad: 14 December 2009, 23:00

Wihlborgs köper nya SVT-huset Wihlborgs har idag överenskommit med PEAB om förvärv av fastigheten för Sveriges Television (SVT) i Malmö, belägen i Varvsstaden inom gamla Kockumsområdet. I fastigheten ingår även en byggrätt om ca 7 000 kvm…


Källa: Pressmeddelande Wihlborgs, 2009-12-15

Wihlborgs köper nya SVT-huset

Wihlborgs har idag överenskommit med PEAB om förvärv av fastigheten för Sveriges Television (SVT) i Malmö, belägen i Varvsstaden inom gamla Kockumsområdet. I fastigheten ingår även en byggrätt om ca 7 000 kvm.

– SVT-delen omfattar 5 300 kvm som vi köper nyckelfärdigt och där SVT har tecknat ett 10-årigt hyresavtal, kommenterar Anders Jarl VD för Wihlborgs Fastigheter AB. Avkastningen på denna del blir strax över 6 procent. Vi köper också ett projekt om 7 000 kvm kontor som vi räknar med att påbörja så fort vi hyrt ut minst 70 procent. Huset är färdigprojekterat och kan påbörjas direkt efter undertecknat hyreskontrakt. Hyresmarknaden är fortsatt stark och vi räknar med byggstart inom sex månader, fortsätter Anders Jarl.

Köpeskillingen uppgår till 160 miljoner och den återstående investeringen är kostnadsberäknad till 165 miljoner.

I syfte att finansiera förvärvet av SVT och kommande investeringar i projektet har styrelsen i Wihlborgs beslutat att undersöka förutsättningarna för att avyttra 1 250 000 stycken egna återköpta aktier. Wihlborgs har uppdragit åt HQ Bank att undersöka dessa förutsättningar. Bolaget innehar totalt 2 214 350 tidigare återköpta aktier.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.