Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

pm wallenstam

Publicerad: 21 Februari 2011, 23:00

Hyresnämndsbeslut om att separera vatten från hyra Hyresnämnden i Stockholm fattade i förra veckan beslut om att ge Wallenstam rätt att separera vattnet från hyran i befintlig förvaltning på Bergengatan i Husby mot en hyressänkning. Detta kan leda till att förbrukningen minskar med 20-30 procent…


Källa: pressmeddelande Wallenstam

Hyresnämndsbeslut om att separera vatten från hyra

Hyresnämnden i Stockholm fattade i förra veckan beslut om att ge Wallenstam rätt att separera vattnet från hyran i befintlig förvaltning på Bergengatan i Husby mot en hyressänkning. Detta kan leda till att förbrukningen minskar med 20-30 procent.

Vattenseparering innebär att var och en får möjlighet att påverka sin egen boendekostnad genom att vattenförbrukning och uppvärmning av tappvatten debiteras separat och utifrån aktuell förbrukning. Detta har tidigare endast har varit möjligt i nybyggnation och brukar generellt innebära att förbrukningen minskar med 20-30 procent.

– Detta är ett viktigt principbeslut som hyresnämnden nu har fattat. Individuell mätning har tidigare endast varit möjligt i nyproduktion. Nu skapas nya möjligheter till att arbeta mer med miljöeffektiviserande åtgärder även i befintligt bestånd, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Vanligtvis brukar den totala vattenförbrukningen i lägenheterna fördelas per kvadratmeter. Individuell mätning innebär att den som har lägre konsumtion också får en lägre boendekostnad. Enligt nämndens beslut ska hyran sänkas motsvarade den del som motsvarar vattenförbrukningen. Den exakta nivån ska knytas till aktuell taxa vid den tidpunkt då vattensepareringen införs.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.