Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

PM Wallenstam

Publicerad: 30 Juni 2010, 22:00

Wallenstam förvärvar Kungsportsavenyen 1 i Göteborg Wallenstam köper fastigheten Kungsportsavenyen 1 i Göteborg för ett fastighetsvärde som uppgår till 225 miljoner kronor. Fastigheten, som är belägen på Avenyn, omfattar totalt 4 100 kvadratmeter…


Källa: Wallenstam

Wallenstam förvärvar Kungsportsavenyen 1 i Göteborg

Wallenstam köper fastigheten Kungsportsavenyen 1 i Göteborg för ett fastighetsvärde som uppgår till 225 miljoner kronor. Fastigheten, som är belägen på Avenyn, omfattar totalt 4 100 kvadratmeter.

Den förvärvade fastigheten färdigställdes 1883 och ägdes under många år av Sveriges Redareförening. Under årens lopp har Avenyn 1 även inrymt gymnastikinstitut, generalkonsulat och advokatbyråer. Bland dagens hyresgäster märks bland andra MC Kinsey och Moderata samlingspartiet. Fastigheten (Lorensberg 43:1) tillträds 100701 och omges i söder av Storgatan, i väster av Teatergatan och i norr av Parkgatan.

– Vi vill aktivt verka för att utveckla Göteborgs paradgata och kompletterar nu vårt fastighetsbestånd där med en av Avenyns finare fastigheter, säger Hans Wallenstam som är vd för Wallenstam.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.