Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

PM Veidekke

Publicerad: 2 november 2011, 23:00

Minskat resultat för Veidekke
I dag presenterar Veidekke-koncernen årets tredje kvartalsrapport som för den svenska verksamheten visar på ökad omsättning men ett minskat resultat som enligt företaget beror på nedskrivningar i ett par av entreprenadregionerna…


Källa: pressmeddelande Veidekke

Minskat resultat för Veidekke

I dag presenterar Veidekke-koncernen årets tredje kvartalsrapport som för den svenska verksamheten visar på ökad omsättning men ett minskat resultat som enligt företaget beror på nedskrivningar i ett par av entreprenadregionerna.

Den svenska verksamhetens resultat för tredje kvartalet 2011 innebär i korthet:

•              Ett totalresultat på 22 MSEK jämfört med föregående års 30 MSEK

•              En omsättning på 973 MSEK jämfört med fjolårets 879 MSEK

•              En orderstock på 3 352 MSEK jämfört med 3 493 MSEK vid årsskiftet 2010/2011

Det tredje kvartalet visade på stora regionala skillnader. Fortsatt bra volym och lönsamhet i Stockholmsområdet, inom såväl entreprenad som bostadsutveckling. Entreprenadverksamheten ökade sin omsättning med 13 procent jämfört med motsvarande period förgående år där anläggningsverksamheten står bakom en stor del av den ökande omsättningen. Samtidigt påverkades resultatet kraftigt i Syd och Väst på grund av ett antal projektnedskrivningar som skett i samband med omorganiseringar inom entreprenadverksamheten, enligt Veidekke.

För Veidekke Bostad präglas resultaten av en hög säljgrad och att den internationella oron har skapat en viss osäkerhet hos kunderna. Det har påverkat försäljningen genom att säljprocessen tar lite längre tid, uppger företaget.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News